Vardaglyx än en gång

Kan inte göra annat än att rekomendera alla att ta en minut och bara uppskatta det lilla i vardagen. Att belysa det vi gör så ofta eller inte lika ofta utan att reflektera över det! Ta en kaffe på stan med en vän, kvällshäng, middagar eller bara prata med en vän. Det är småsaker som inte är så märkvärdiga som vi borde ta i åtanke mer. Så nu befaller jag dig att ta dig en timme vardagslyx just nu precis när du läser detta. 
Såhär ser mitt vardagslyxande och ser en genomgående tema med mat hehe. 

Rymmer kalla Kiruna

Jullovet börjar lida mot sitt slut och jag känner mig lagomt redo att åka hem till Umeå igen. Har varit i Kiruna i 2 veckor nu!  Kiruna har under denna tid bjudit på nyår med trevligt sällskap, hemsk kyla och massa skratt. Klagar inte, men när det är mer än -40c så är det rikigt kallt och snoret fryser i näsan så fort man funderar på att gå ut. Det stoppade dock inte mig och Jessica att försöka att gå några promenader i det fina ack så kalla vinter landskapet! 

Fick även besök av både hälge och rudolf under en dag när jag dessutom var ensam i stugan! På morgonen när jag vaknade och kollade ut genom köksfönstret så låg det en älg precis utanför altanen, bara det gav mig hjärtklappning och jag är inte rädd alltså rikitgt rädd för något. Däremot älgar är jag så otroligt rädd för, vet ej varför bara har alltid varit så. Då fick jag gå ut och skrämma bort den, vedhämtning stod på schemat så jag ville inte gå ut om den var där och kunde potensiellt springa efter mig in. 
 
När älgen var borta så gick jag och la mig i soffan igen och tänkte att läget var under kontroll, men jag hade fel. Sedan nästa gång jag går till köket för att ringa mamma om något så står det såklart 3 renar på samma ställe vars älgen var och jag blev såklart rädd och fick panik än en gång. Så jag gick ut tog spaden som med älgen och slog den i altanen för att skrämma dem, men då så tror jag dem missförtådde mig så dem börja springa mot mig istället. Sedan efter många om och men så fick jag iväg dem, gick och la mig i soffan igen. Än en gång så trodde jag att läget var lugnt och inget mer skulle hända.


Såklart var det inte det, då gick jag än en gång ut till köket för att göra något. Tror ni inte älgen står där igen, närmare än någonsin nästan på altanen och efter den först älgen kommer det en till älg. Så jag var då omringad av älgar och ännu mer hjärtklappning av mina traumatiska möten med älgar och renar (vilket i själva verket inte är så farligt).


Hade kunnat öppna en djurpark på gården denna dag nästan. Kan även meddela att dem inte bröt sig in i huset eller följde efter mig som jag var rädd för. Däremot så hade jag älgvakt hela dagen och det var ett slitsamt arbete.


2016?

Det är helt otroligt att det är 2016! Detta året har gått huuur fort som helst, hinner inte med i svängarna längre. Det värsta är väll att de säger att de fortare med åren, men min nyårsafton fylldes med massa skratt och underbara människor. Dock hade jag en envis huvudvärk och jag gick hem nästan dirket efter tolvslaget. Det är ett beslut som jag absolut inte ångrar idag kan man säga, då jag har en liten inre pensionär som gillar att vakna 7.00 varenda dag oavsett vilken tid jag gått och lagt mig. 
 
Hur har detta år varit för min del?
 
Jo de ska jag berätta med att först och främst säga att de har generellt varit helt fenomenalt! Jag har varit på 3 stora resor i år och sett många nya inspirerande städer. Det är de störtsta höjdpungterna detta år, först var jag i USA för att sedan åka vidare på en helt makalös kryssning i Karibien och inte nog med det så spenderade vi 3 dagar på Disney Land i Orlando. Det var en upplevlese utöver det vanliga! 
Sedan så har jag varit på ett träningsläger i Portugal med fig, vilket även var en väldigt motiverade och en skön paus från vardagen som var välbehövlig. Alla som var med från fig och utanför var med och bidrog till ett oerhört bra läger. 
Sedan sist men inte minst familje resan till Gran Canaria som var ganska nyligen var även hur roligt som helst och fram för allt väldigt avkopplande. När man bara är med familjen så blir det så avslappnat, det var än en gång en välbehövlig flykt från vardagen. 
 
 
Sedan så alla fina stunder med vänner och bekanta har varit jätte roligt och underbart på alla sätt! Ingen nämnd och inte glömd.
 
 
Anna 17år, Kiruna/Umeå